Hoe doe je een bikini wax?

Ben je op zoek naar manieren om een bikini wax zelf thuis te doen? In deze uitgebreide handleiding ga ik je laten zien hoe je dat doet. Een bikini wax kan intimiderend zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Maar maak je geen zorgen, met deze stap-voor-stap instructies en tips kun je het snel en gemakkelijk doen.

Wat is een bikini wax?

Een bikini wax is een schoonheidsbehandeling die wordt gebruikt om ongewenste haren in het gebied rondom je bikinilijn te verwijderen. Het gaat om het ontharen van de haren die zich onder je ondergoed bevinden. Een bikini wax kan worden onderverdeeld in verschillende soorten, zoals een Brazilian wax, een Hollywood wax, een French wax en een American wax.

Wat heb je nodig voor een bikini wax?

Voordat je begint, moet je eerst de benodigdheden verzamelen. Hier is een lijst van de spullen die je nodig hebt:

 • Een waxkit
 • Een spatel
 • Een voorbereidingsolie of -crème
 • Een verkoelende gel of crème
 • Een pincet
 • Een spiegel
 • Een schone handdoek

Je kunt een waxkit kopen bij een drogisterij of online. Het is belangrijk om een kit te kiezen die specifiek is ontworpen voor de bikinilijn. Als je kiest voor een kit die niet specifiek is ontworpen voor de bikinilijn, kan dit leiden tot huidirritatie en pijn.

Hoe bereid je je voor op een bikini wax?

Voordat je begint met de waxbehandeling, moet je ervoor zorgen dat je huid schoon en droog is. Een uur voor de behandeling kun je een pijnstiller innemen om de pijn te verminderen. Vermijd alcohol en cafeïne, omdat deze stoffen de huid gevoeliger maken en de pijn kunnen vergroten. Je kunt ook een verdovende crème of spray gebruiken om de pijn te verminderen, maar dit kan de effectiviteit van de waxbehandeling verminderen.

Hoe voer je een bikini wax uit?

Volg deze stappen om een bikini wax uit te voeren:

Stap 1: Breng de voorbereidingsolie aan

Breng de voorbereidingsolie of -crème aan op het gebied rondom je bikinilijn. Dit zal de huid voorbereiden op de waxbehandeling en voorkomen dat de wax aan de huid blijft plakken.

Stap 2: Verwarm de wax

Verwarm de wax volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de wax niet te heet is, anders kan dit leiden tot brandwonden of huidirritatie.

Stap 3: Breng de wax aan

Gebruik de spatel om een dunne laag wax aan te brengen op het gebied rondom je bikinilijn. Breng de wax aan in de richting van de haargroei.

Stap 4: Verwijder de wax

Trek de wax snel en stevig van de huid af in de tegenovergestelde richting van de haargroei. Houd de huid strak terwijl je de wax verwijdert om de pijn te verminderen.

Stap 5: Verwijder de overgebleven haren

Gebruik een pincet om de overgebleven haren te verwijderen die niet zijn verwijderd door de waxbehandeling.

Stap 6: Breng een verkoelende crème aan

Breng een verkoelende crème of gel aan op het gebied rondom je bikinilijn om eventuele pijn en roodheid te verminderen.

Bikini wax tips

Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken om je bikini wax zo soepel mogelijk te laten verlopen:

 • Zorg ervoor dat je huid schoon en droog is voordat je begint met de behandeling.
 • Volg de instructies op de verpakking van de waxkit nauwkeurig op.
 • Trek de wax snel en stevig van de huid af om de pijn te verminderen.
 • Houd de huid strak terwijl je de wax verwijdert.
 • Gebruik een pincet om de overgebleven haren te verwijderen die niet zijn verwijderd door de waxbehandeling.
 • Breng na de behandeling een verkoelende crème of gel aan om eventuele pijn en roodheid te verminderen.

Conclusie

Een bikini wax kan intimiderend zijn, maar met deze stap-voor-stap instructies en tips kun je het snel en gemakkelijk zelf thuis doen. Zorg ervoor dat je de benodigdheden bij de hand hebt en volg de instructies nauwkeurig op om de beste resultaten te behalen. Vergeet niet om een verkoelende crème of gel aan te brengen na de behandeling om eventuele pijn en roodheid te verminderen.

FAQs

Wat is het verschil tussen een Brazilian wax en een Hollywood wax?

Een Brazilian wax verwijdert alle haren in het gebied rondom je bikinilijn, inclusief de haren op en rondom je schaamlippen. Een Hollywood wax verwijdert alle haren in het gebied rondom je bikinilijn en schaamstreek.

Kan ik een bikini wax doen als ik zwanger ben?

Ja, je kunt een bikini wax doen als je zwanger bent. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en alleen wax te gebruiken die specifiek is ontworpen voor de bikinilijn.

Hoe vaak moet ik een bikini wax doen?

Hoe vaak je een bikini wax moet doen, hangt af van je haargroei en persoonlijke voorkeur. Over het algemeen wordt aangeraden om een bikini wax om de 4 tot 6 weken te doen.

Kan ik een bikini wax doen als ik mijn menstruatie heb?

Het wordt niet aangeraden om een bikini wax te doen als je menstrueert, omdat de huid gevoeliger is en de behandeling pijnlijker kan zijn. Wacht tot na je menstruatie om een bikini wax te doen.

Kan ik een bikini wax doen als ik gevoelige huid heb?

Ja, je kunt een bikini wax doen als je gevoelige huid hebt. Kies echter voor een wax die specifiek is ontworpen voor de bikinilijn en vermijd het gebruik van verdovende crèmes of sprays.