Wat is standje 69?

Wat is standje 69? De complete gids voor dit populaire seksstandje

Standje 69 is een van de meest bekende en populaire seksstandjes ter wereld. Het is een intiem en sensueel standje waarbij beide partners elkaar oraal bevredigen. In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis van standje 69, de geschiedenis ervan, hoe je het standje kunt uitvoeren en enkele tips om het nog beter te maken.

Geschiedenis van standje 69

De oorsprong van standje 69 is niet helemaal duidelijk. Sommige bronnen suggereren dat het voor het eerst werd beschreven in de Kama Sutra, een oude Indiase tekst over seksuele posities. Andere bronnen suggereren dat het standje pas in de 20e eeuw populair werd.

Wat betekent standje 69?

Standje 69, ook wel bekend als de “zestig negen”, is een seksuele positie waarbij beide partners tegelijkertijd elkaar oraal bevredigen. De naam is afgeleid van de manier waarop de partners liggen, namelijk met het hoofd van de ene partner bij de geslachtsdelen van de andere partner en vice versa. Het getal 69 verwijst naar de gelijkenis tussen de cijfers en de positie van de partners.

Hoe voer je standje 69 uit?

Om standje 69 uit te voeren, moeten beide partners op hun zij liggen, met het gezicht naar elkaar toe. De partner die bovenop ligt, plaatst zijn of haar geslachtsdelen boven het gezicht van de andere partner, terwijl de onderste partner zijn of haar geslachtsdelen boven het gezicht van de bovenste partner plaatst. Op deze manier kunnen beide partners elkaar oraal bevredigen.

Tips voor het uitvoeren van standje 69

– Communicatie is de sleutel: Praat met je partner en geef aan wat je lekker vindt en wat niet.
– Gebruik je handen: Je kunt je handen gebruiken om je partner te stimuleren terwijl je hem of haar oraal bevredigt.
– Focus op het genot: Richt je aandacht op het genot van je partner en geniet zelf ook van de sensaties.

FAQs over standje 69

1. Is standje 69 veilig?
Ja, standje 69 is veilig zolang beide partners gezond zijn en er geen overdracht van ziekten of infecties plaatsvindt. Gebruik altijd een condoom om het risico op seksueel overdraagbare aandoeningen te verminderen.

2. Kan ik standje 69 uitvoeren tijdens de zwangerschap?
Ja, standje 69 is over het algemeen veilig tijdens de zwangerschap, zolang er geen complicaties zijn. Raadpleeg echter altijd uw arts voordat u seksuele activiteit onderneemt tijdens de zwangerschap.

3. Hoe lang duurt het gemiddeld om een orgasme te bereiken tijdens standje 69?
Dit varieert van persoon tot persoon en hangt af van verschillende factoren, zoals de stimulatie en de opwinding. Het kan enkele minuten tot een half uur duren om een orgasme te bereiken.

4. Kan ik standje 69 doen met iemand van hetzelfde geslacht?
Ja, standje 69 kan worden uitgevoerd tussen partners van hetzelfde geslacht.

5. Moet ik me scheren voordat ik standje 69 uitvoer?
Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan een geschoren look, terwijl anderen de voorkeur geven aan een natuurlijke look. Het is belangrijk om comfortabel te zijn met je lichaam en je partner.