Wat moet ik doen als mijn erectie niet meer weggaat?

Wat moet ik doen als mijn erectie niet meer weggaat?

Een erectie is een normaal fysiologisch proces dat optreedt bij mannen wanneer de penis stijf wordt en blijft gedurende een bepaalde periode. Het kan echter voorkomen dat de erectie langer aanhoudt dan normaal, wat kan leiden tot ongemak en in sommige gevallen zelfs pijn. In dit artikel bespreken we wat u moet doen als uw erectie niet meer weggaat.

Wat is een langdurige erectie?

Een langdurige erectie, ook wel bekend als priapisme, is een penisaandoening waarbij de penis stijf blijft gedurende een langere periode dan normaal. Een erectie kan maximaal 4 uur aanhouden, maar als deze langer aanhoudt, kan dit leiden tot schade aan de penis en zelfs permanente erectiele disfunctie.

Wat zijn de oorzaken van een langdurige erectie?

Er zijn verschillende oorzaken van een langdurige erectie, waaronder:

1. Medicatie: Sommige medicijnen, zoals erectiebevorderende middelen, kunnen ervoor zorgen dat een erectie langer aanhoudt dan normaal.

2. Ziekte: Sommige ziekten, zoals sikkelcelanemie en leukemie, kunnen leiden tot priapisme.

3. Letsel: Een letsel aan de penis of het bekken kan priapisme veroorzaken.

4. Drugs en alcohol: Drugs en alcohol kunnen de bloedstroom naar de penis verhogen, wat kan leiden tot een langdurige erectie.

Wat moet u doen als uw erectie niet meer weggaat?

Als uw erectie langer aanhoudt dan normaal, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken. U kunt naar de spoedeisende hulp gaan of contact opnemen met uw huisarts. Het is belangrijk om te onthouden dat een langdurige erectie kan leiden tot schade aan de penis en permanente erectiele disfunctie als het niet snel wordt behandeld.

Hoe wordt een langdurige erectie behandeld?

De behandeling van een langdurige erectie hangt af van de oorzaak. Als de erectie wordt veroorzaakt door medicatie, kan uw arts u vragen om te stoppen met het innemen van de medicatie of kan hij u een ander medicijn voorschrijven. Als de erectie wordt veroorzaakt door een ziekte of letsel, kan een operatie nodig zijn om de bloedstroom naar de penis te verminderen.

FAQs

1. Wat is een langdurige erectie?

Een langdurige erectie, ook wel bekend als priapisme, is een penisaandoening waarbij de penis stijf blijft gedurende een langere periode dan normaal.

2. Wat zijn de oorzaken van een langdurige erectie?

De oorzaken van een langdurige erectie zijn medicatie, ziekte, letsel en drugs en alcohol.

3. Wat moet ik doen als mijn erectie niet meer weggaat?

Als uw erectie langer aanhoudt dan normaal, is het belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken.

4. Hoe wordt een langdurige erectie behandeld?

De behandeling van een langdurige erectie hangt af van de oorzaak en kan een operatie vereisen.

5. Wat zijn de risico’s van een langdurige erectie?

Een langdurige erectie kan leiden tot schade aan de penis en permanente erectiele disfunctie als het niet snel wordt behandeld.

Conclusie

Een langdurige erectie kan leiden tot ongemak en in sommige gevallen zelfs pijn. Het is belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken als uw erectie langer aanhoudt dan normaal. De behandeling hangt af van de oorzaak en kan een operatie vereisen. Het is essentieel om te onthouden dat een langdurige erectie kan leiden tot schade aan de penis en permanente erectiele disfunctie als het niet snel wordt behandeld.